About Camfil

Om Camfil Svenska AB

Camfil startade i Sverige 1963 och är idag världens ledande företag inom luftfilter för ventilationsanläggningar, med över 4200 medarbetare runt om i världen. Alla filter vi säljer är producerade inom koncernen. Vår bas finns i Norden, där vi är den ledande leverantören av filter för ventilation, metallfilter och renrums/HEPA-filter. Vi levererar bland annat luftfilter till alla kärnkraftverk i Norden. Huvudkontoret för Camfil Svenska AB finns i Trosa. Där grundades en gång Camfil, och Camfils moderbolag är beläget i Sverige än idag. I Sverige har Camfil Svenska AB två fabriker som är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vi satsar på forskning och utveckling

Camfil har i alla tider stöttat forskning och utveckling inom luftfilterområdet. Camfil satsar mycket på att ta fram energieffektiva luftfilter. I Norden har vi ett nära samarbete med högskolor, universitet och andra organisationer, som till exempel Institutet för Vatten och Luftvårdsforskning (IVL), Karolinska Institutet (KI) och Wallenberg-laboratoriet vid Stockholms Universitet. Vi är även engagerade internationellt i ett flertal projekt.

Med över 50 års erfarenhet av luftfilterprodukter och lösningar, levererar Camfil till kunder över hela världen och vi bidrar med något väsentligt till alla - ren luft.

Kontakta

Det är enkelt att kontakta oss

Kontaktinformation
Vårt Miljöarbete - Hållbar utveckling

Hållbar utveckling är en stor del av vår framtid

Under 2009 inledde Camfil arbetet med att bli det första hållbara luftfiltreringsföretaget i världen.

Läs mer här

KEEP UPDATED!

Prenumerera på Camfils nyhetsbrev